Volleybalvereniging Triumphera

WELKOM BIJ VOLLEYBALVERENIGING TRIUMPHERA!

Maatregelen vanaf 6 november (update 9-11)

Afgelopen dinsdag was er een nieuwe persconferentie van de overheid, waarin aangescherpte maatregelen bekend zijn gemaakt ter bestrijding van de corona pandemie. Een aantal maatregelen hebben betrekking op de beoefening van sport. Zo is (na een aanpassing op verzoek van de Tweede Kamer) besloten dat vanaf zaterdag 6 november georganiseerde sportbeoefening binnen alleen mogelijk is op vertoon van een geldig Corona toegangsbewijs (QR-code). Dit geldt voor alle vormen, dus trainingen en wedstrijden. Daarnaast moet ook publiek worden gecontroleerd op het in bezit hebben van dit bewijs.

Als bestuur hebben we kennis genomen van deze vernieuwde maatregelen. De Nevobo en NOC*NSF hebben hun protocollen inmiddels aangepast en houden de komende tijd de ontwikkelingen goed in de gaten. De gemeente Noardeast-Fryslân heeft laten weten nog een standpunt in te moeten nemen over de uitvoering van de controle, omdat zij eigenaar zijn van de sporthallen. Dit verwachten we binnen enkele dagen te horen.

Feit is dat er verwacht wordt dat wij ons ook aan de nieuwe maatregelen moeten houden en vragen alle leden daar alvast rekening mee te houden. Zodra we de komende dagen meer weten over hoe dit in de praktijk zal gaan informeren we jullie daarover. Denk ook als teams vast na welke gevolgen dit zal hebben voor de komende periode bij het afwerken van trainingen en het spelen van wedstrijden.

Update 9 november 2021

De maatregelen die de overheid heeft ingesteld zijn duidelijk: om binnen te kunnen trainen of wedstrijden te spelen moet je in het bezit zijn van het Corona ToegangsBewijs (CTB) als je 18 jaar of ouder bent. Dit is dus ook bij Triumphera en de Van der Bij-hal het geval. Als bestuur zijn we van mening dat het de verantwoordelijkheid is van alle leden en teams om er voor te zorgen dat dit op orde is. Bespreek binnen je team of dit voor problemen gaat zorgen bij bijvoorbeeld wedstrijden. Als dit het geval is, laat dit dan zo snel mogelijk weten aan het bestuur. Wij kunnen dan op tijd tegenstanders informeren en/of de zaalhuur opzeggen. De gemeente gaat hier soepel mee om.

Boete

Wanneer er door een BOA een controle wordt uitgevoerd waarbij geen CTB kan worden getoond, stelt de vereniging zich niet aansprakelijk. Een eventuele boete moet door het lid zelf worden betaald. Deze boetes lijken te variëren tussen de € 2.500,- en € 10.000,-.

Horeca

Voor de regels rondom het horeca-gedeelte zijn ook de voor hen ingestelde regels van toepassing, zoals door de overheid gecommuniceerd. Hier heeft Triumphera geen rol in.

Trainers en coaches

De verplichting voor het kunnen tonen van een CTB is niet van toepassing voor trainers en coaches bij een wedstrijd, die bij die wedstrijd ook uitsluitend deze rol uitvoeren.

Publiek

Publiek dient in het bezit te zijn van het CTB om de sporthal binnen te komen. Dit geld voor iedereen van 18 jaar en ouder.

Vragen

Heb je vragen over de maatregelen? Kijk dan op rijksoverheid.nl voor meer informatie of op nocnsf.nl voor alle sportgerelateerde zaken rondom corona. Wanneer er zaken wijzigen laten wij dit zo snel mogelijk weten.