Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jeugd B en C winnen hun eerste wedstrijd

Afgelopen donderdag begon de competitie al voor de spelers van Jeugd B en Jeugd C. In de van der Bij-hal in Kollum werd de aftrap gedaan voor de beide teams. De tribune was goed gevuld met familie en vrienden die de verrichtingen niet wilden missen. En met succes! Beide team wonnen hun wedstrijd en schreven de eerste punten bij.

Jeugd B nam het op tegen Oer ’t Net uit Ee. De jeugd ging in de eerste set goed uit de startblokken en wist een mooie voorsprong op te bouwen. Met 25-18 wonnen ze de eerste set. De tweede set waren de rollen omgedraaid. Oer ’t Net kon meer punten scoren waar de spelers van Triumphera niet goed antwoord op hadden. De set ging verloren met 16-25. Duidelijk wakker geschud zetten de spelers van onze oudste jeugd de schouders er onder en werd er flink op los gescoord. De tegenstanders kwamen er niet meer aan de pas en er bestond geen twijfel voer de winst van deze set. 25-11 in het voordeel van de Kollumers. Een eenvoudige 3-1 overwinning leek in de maak, maar niets is minder waar! De vierde set was erg spannend. Zowel de thuisploeg als de gasten wilden van geen wijken weten. Er werd gevochten voor wat ze waard waren. Triumphera trok gelukkig aan het langste eind en sleepte de set binnen met 25-21. Dankzij de 3-1 overwinning worden er 4 punten bij geschreven in het klassement, een fijne start voor deze toppers!

Jeugd C kreeg de pupillen van Kwiek Damwoude op bezoek. Onze thuisploeg was niet van plan de eerste van het wedstrijd van het seizoen met verlies in de boeken te laten gaan. In de eerste sets lag grotendeels het initiatief bij Triumphera. Ze bleven telkens aan de goede scorende kant. Kwiek kan daarbij geen moment het gevoel hebben gehad dat er bij ons iets te halen viel. Met schijnbaar gemak werden de eerste drie sets binnen gehaald. 25-15, 25-16 en 25-17 stond er op het wedstrijdformulier. Door 4 sets te winnen pak je een extra bonuspunt en kun je 5 punten bijschrijven in het klassement. Wat een makje leek te worden lukte in de vierde set helaas niet. Blauw tegen blauw was het op het veld en daarbij was het de Damwoudster ploeg die alles op alles zette om dat laatste punt mee te kunnen nemen. En dat is gelukt. 19-25 in het voordeel van de gast werd het uiteindelijk. Een 3-1 overwinning was daardoor de verdiende uitslag.