Volleybalvereniging Triumphera

WELKOM BIJ VOLLEYBALVERENIGING TRIUMPHERA!

Versoepelingen: wel trainen, geen competitie

Persconferentie (Foto: RTV NOF)

Per 15 januari mag er weer getraind worden in groepsverband, binnen en buiten, door jeugd en senioren. Ook mogen er binnen de club wedstrijden worden gespeeld. Triumphera hervat de traingingen daarom weer vanaf 18 januari 2022. De competitie ligt voorlopig nog stil.

Op vrijdagavond 14 januari maakten premier Mark Rutte en minister van VWS Ernst Kuipers bekend dat er per zaterdag 15 januari weer getraind mag worden in groepsverband, zonder eindtijd. Dit geldt voor zowel de binnen- als buitensport, voor de jeugd en senioren. Helaas ligt de competitie voorlopig nog stil, maar we hopen dat dit ook op korte termijn weer mogelijk is. Een nieuw weegmoment volgt op dinsdag 25 januari. 

Wel zijn er aan het sporten een aantal regels verbonden. De maatregelen die met Triumphera hebben te maken hebben we hieronder vemeld. Let op! Voor andere sportvormen kunnen andere regels van toepassing zijn: 

  • Mondkapjes: draag binnen, tenzij je aan het sporten bent, een mondkapje. Voor buiten geldt het advies om deze te dragen wanneer er geen 1,5 meter afstand tot elkaar gehouden kan worden. 
  • Coronatoegangsbewijs: voor binnensport is een coronatoegangsbewijs voor 18 jaar en ouder verplicht. Het coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor vrijwilligers of personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten op de sportlocatie. Dit betekent dat zowel betaalde als vrijwilligers geen coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten.
  • Wedstrijden: helaas is het nog niet mogelijk om de competitie ter herstarten. Wel kunnen er onderlinge wedstrijden op de club gespeeld worden, door jeugd en senioren. 
  • Publiek: toeschouwers zijn niet toegestaan, niet bij trainingen en niet bij onderlinge wedstrijden op de club. 
  • Kleedkamers, toiletten en douchen: hier kun je gewoon gebruik van maken. 
  • Quarantaine: de quarantaineregels zijn ook aangepast. Iedereen met een boosterprik van minimaal een week oud of wie korter dan acht weken geleden corona heeft gehad, hoeft niet in quarantaine na nauw contact met een besmet persoon.  

Competitie, hoe verder? 
Het is op dit moment nog niet duidelijk per wanneer er competitie gespeeld kan worden. Omdat alle teams wel vanaf morgen kunnen trainen, zullen we vanaf maandag de wedstrijden alvast in het schema zetten. We zullen dan ook aangeven via welke scenario’s we de competitie dan opbouwen en tot wanneer deze gepland worden. Welke scenario’s we volgen, zal dan afhankelijk zijn van het moment dat er weer gespeeld kan worden. Als vereniging hebben we aangegeven dat we bereid zijn om de competitie te verlengen, de teams die spelen in een Nevobo-competitie hebben hier positief op gereageerd. We hopen op dinsdag 25 januari meer duidelijkheid hierover te krijgen.